top of page

Kosten

Wonen met zorg

Bij ons huurt u in De Maartenshof Linne een eigen kamer en bieden we u verpleging, verzorging en welzijn. De basiszorg wordt vergoed op basis van een geldige (CIZ) indicatie / Volledig Pakket Thuis (VPT). We spreken van een scheiding van wonen met zorg.  

 

Of u huurt een aanleunwoning van Wonen Limburg en basiszorg wordt vergoed op basis van een geldige (CIZ) indicatie / Volledig Pakket Thuis (VPT) of op basis van de Ziekte Verzekerings Wet.

 

Woonkosten in De Maartenshof Linne

U huurt bij ons een eigen zit/slaapkamer. We hebben zit/slaapkamers die zijn voorzien van douche, wc, wastafel en een keukenblok en zit/slaapkamers met een wastafel deze gebruiken gezamenlijke douche- en toiletruimten.  Verder hebben we 2 grote sfeervolle woonkamers voorzien van een keuken. In deze woonkamers kunt u gezellig verblijven met uw partner, medebewoners en bezoekers. In de woonkamers zullen ook activiteiten plaatsvinden. Alle kamers zijn voorzien van vloerbedekking, vitrage en een hoog/laag bed.
De woonkosten bestaan o.a. uit huur-, energie-, service-, woon- en hospitalitykosten.  U kunt uw zit/slaapkamer inrichten met uw eigen meubels. De woonkosten betaalt u uit eigen middelen: AOW, pensioen of eigen vermogen. U schrijft zich in bij de gemeente op ons adres, de gemeentelijke kosten en heffingen betaalt u zelf. Voor echtparen of wettelijke partners, waarbij één der partners blijft wonen is, eventueel een andere woonkosten regeling mogelijk.  

Woonkosten in een aanleunwoning

U huurt van Wonen Limburg een woning, de huurkosten en alle bijkomende kosten t.a.v. wonen regelt u zelf, dit gaat geheel buiten de Maartenshof om. Diverse hulpmiddelen en diensten kunnen bij wonen met zorg van Maartenshof Linne worden afgenomen.

Zorgkosten

De zorgkosten kunnen over het algemeen worden betaald uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) vergoeding: zijnde het Volledig Pakket Thuis (VPT) budget. Dit VPT is door iedereen aan te vragen die intensieve 24-uurs zorg nodig heeft. Het VPT bekostigt de standaard zorg, dagbesteding, maaltijden en schoonmaak van uw zit/slaapkamer. U betaalt hiervoor een eigenbijdrage aan het CAK. Kosten voor huisarts, tandarts, therapieën, bezoek aan ziekenhuis e.a. worden gedekt uit uw eigen (aanvullende) zorgverzekering. 

CAK

Op de site van het CAK treft u hun uitleg aan en kunt u zelf uw eigenbijdrage aan het CAK berekenen als u zorg gaat afnemen. Klik hier voor informatie van het CAK en klik hier voor de rekenhulp om uw eigen bijdrage te berekenen. (Heeft u een CIZ indicatie voor WLZ (langdurige zorg) met VPT verzilvering dan heeft u veelal in een aanleunwoning of in ons zorghuis te maken met "Hulp of zorg thuis" (het kwadrant links boven). We adviseren u voor alle zekerheid en de juiste uitleg te bellen met het CAK. Klik hier voor de juiste telefoonnummers van het CAK.

Bezoekers

Het nuttigen van koffie, thee, frisdrank, vlaai, broodjes of maaltijden door bezoekers van De Maartenshof dient direct te worden betaald. 

 

bottom of page