Poster2.jpg

Opbrengst wafelactie 

De wafel actie op de Luikse markt was succesvol, om 15.00uur waren alle zakjes wafels al verkocht.
Dank aan iedereen voor en achter de schermen.

De opbrengst 357,47 euro is gedoneerd aan de Stichting Alzheimer Nederland. Deze bijdrage maakt meer ondersteuning en onderzoek naar dementie mogelijk.

Poster2.jpg

2022Luikse markt 

 

Maandag 6 juni 2022 is weer de traditionele Luikse Markt. Ook het Maartenshofplein is bij de markt betrokken. Wij van Zorghuis Linne BV / Maartenshof Linne hebben samen met de bewoners eveneens een kraam, waar we wafels verkopen voor het goede doel: Stichting Alzheimer Nederland. U komt en steunt dit toch ook?

math en lore op rood geel groen.jpg

Vastelaovendj 2022

 

Vrijdag 25 februari om 11.11 is de Maartenshof Vastelaovendj marathon gestart, gedurende de dolle dagen is er steeds wat te doen: trujesoep make, prinsoetrope, optreijes van bewoners, vrijwilligers en personeel, etc. met als nieuwe voorgangers:

Prins Math 1 en Prinses Lore 1

Mit Math en Lore veurop sjteit de Maartenshof oppe kop.

Alaaf! Laot gaon en neet te braaf!

a1155409-c80a-42b7-94e5-2aa019675afc.JPG

December gevoel

 

In december 2021 had de gemeente Maasgouw een actie 'Het december gevoel', waarin particulieren en organisaties wensen en ideeën konden kenbaar maken. Zo ook de bewoners van de Maartenshof.
Maartenshof heeft een bedrag gekregen dat door de gemeente werd beschikbaar gesteld voor het invullen van die 
ideeën.
Zo zijn er diverse spellen voor ouderen aangeschaft, waarmee er weer een leuke afwisseling in bezigheden is verkregen: een torenspel, een stokjesspel een kegelspel etc.

Schermafbeelding 2021-12-21 om 14.18.26.png

Fijne feestdagen

 

Wat hadden we de feestdagen 2021 toch weer anders voorgesteld. 20 december zou Ivo van der Bijl kerstliederen komen zingen bij de bewoners, we hadden graag samen met bewoners, personeel, familie en vrijwilligers geborreld, maar helaas gooit corona/covid weer roet in het eten.

Onze bewoners worden kerstavond en met kerst voorzien van een heerlijk kerstdiner aan een feestelijke tafel, daar zal het niet aan liggen. Maar het is toch weer anders ......overmacht! Maar we maken er met z'n allen het beste van.

We wensen iedereen: collega's, bewoners, vrijwilligers, leveranciers, partners, familie hele fijne feestdagen en een mooi 2022. Blijf allemaal verstandig en gezond, "blief rustig, tel tot tien en aodem veural door" dan komen er vast wel weer betere tijden.

Vrijwilligers.jpg

Dag van de vrijwilliger

 

7 december de dag van de vrijwilliger....

Door de corona maatregelen mogen de vrijwilligers uit veiligheid van bewoners en hun zelf al geruime tijd geen bezoek meer brengen aan de bewoners van De Maartenshof. Wederzijds een groot gemis. Maartenshof en de bewoners laten Dieze dag niet zomaar voorbij gaan. Ze zijn aan het knutselen geslagen... laot uch um 11 oer mer verrasse.

Sint3.jpg

Pakjesmiddag

 

Vrijdagmiddag 3 december 15.00 een hard gebons op de deur.....

In volle ornaat traden ze binnen, Sint en Piet, ook dit jaar weer een bezoekje aan de bewoners van De Maartenshof, een woordje uit het grote boek, wat lekkers voor bij de koffie en een gedichtje. Het was weer een gezellig middag in onze eigen bubbel! 

Ook voor de collega's en vrijwilligers hadden Sint en Piet een lekkerrrrr presentje meegebracht.

Clowns.jpg

Ludiek bezoek

 

Dinsdag geen gebons op het raam door zwarte Piet, maar door 2 heuse Clowns, ff wat afleiding voor onze bewoners die het toch al weer geruime tijd zonder vrijwilligers moeten stellen.

Al zat er een raam tussen, de interactie met de bewoners was leuk en mooi om te zien.

PHOTO-2021-11-04-14-21-04.jpg

De Triangel Linne

 

Met regelmaat proberen we samen met de kinderen van basisschool de Triangel activiteiten te organiseren. Zowel de kinderen als de bewoners vinden het leuk om samen te komen en en samen te knutselen of zingen, te bakken en te snoepen. Maar ook dat ging door Covid-19 niet door. 

De kinderen waren het niet vergeten en kwamen even zwaaien en brachten allerhande leuks en lekkers mee.

Gewoon spontaan ! Dao doen ver 't toch veur.

PHOTO-2021-11-09-18-58-11.jpg

St.Maartensfeest / lichtjes tocht

Helaas gooide Covid-19 weer roet in het eten: geen 11de van de 11de, geen St.Maartensvuur maar als alternatief een lichtjestocht door Linne.  Onze bewoners vinden het prachtig als de kinderen even aan en binnenkomen voor het tonen van hun lampion en zingen van liedjes, ook dat was dit jaar niet mogelijk. Maartenshof had een mooie versiering met pompoenen en gekleurde lichtjes. Pompoenen met haren om van te snoepen.

IMG_7835.jpeg

Stichting Verdanda

Donderdag 21 oktober werden al onze bewoners verwend met mooie quilts van organisatie Verdanda. Leden van Stichting Verdanda, verspreid over heel Nederland, maken super mooie lappendekens (Quilts), die als sprei op de bedden kunnen worden gelegd. Veel van deze quilts zijn voor het goede doel. Ditmaal De Maartenshof Linne. Alle bewoners hebben een keuze kunnen maken uit de grote verscheidenheid aan quilts.

Con, Lizette en Stichting Verdanda super bedankt voor dit mooie gebaar en de mooie quilts.

Aanleunwoningen.jpg

Maartenshof
Aanleunwoningen Linne

 

Sinds 15 maart 2021 zijn we al weer 2 jaar open, wat vliegt de tijd. We hopen dit feit op Koningsdag te kunnen vieren.

Afgelopen periode hebben we niet stilgezeten! Onze volgende stap is uitbreiden naar de aanleunwoningen aan het Maartenshof plein. De eerste klanten in de aanleunwoningen zijn in april gestart. Interesse in thuiszorg of dagbesteding, geeft het te kennen via het contactformulier. Wordt vervolgd ......

Koningsag.jpg

Koningsdag 2021

Op Koningsdag 2021, zijn we officieel 2 jaar geopend. De tijd is omgevlogen. Ons huis staat er perfect op en staat prima aangeschreven. Nu de coronaregels het weer toelaten en onze bewoners twee maal zijn gevaccineerd houden we weer eindelijk een feestje, in beslotenkring weliswaar. Er is een dagvullend programma met amusement en verwennerij en       als topper een bezoek van Koning Willem en Koningin Maxima ...

PHOTO-2021-04-13-19-28-36.jpg

Turnen op het pleintje

Sporten in groepsverband lag gedurende de coronacrisis aan banden. Toen er enige versoepelingen kwamen en buiten sporten mogelijk werd, greep de turnvereniging dit aan om eindelijkweer eens samen te komen en te oefenen. Ze hebben nog even gewacht op goed weer en gingen toen aan de slag op het Maartenshof pleintje. Aan toeschouwers geen gebrek, ook die waren blij weer eens bedrijvigheid buiten te zien. 

7f486016-7033-4d62-8765-6800b429586e.JPG

Pasen 2021

 

Met of zonder corona, het wordt vanzelf weer Pasen. We zullen er samen met de bewoners weer een mooi Paasfeest van maken. Maar wie is ons voor.... onze trouwe supporter Mat, samen met collega Mehmet Ali Kalem en Patricia Saas hebben ze voor paaspakketjes gezorgd voor de bewoners. 

Heel leuk en erg bedankt, namens team Maartenshof en alle bewoners.

PHOTO-2021-03-19-17-31-59.jpg

Bezoek van Mellow

Zaterdag 20 maart was Mellow op bezoek. Een heuse ponny wandelde door de Maartenshof, van woonkamer naar woonkamer, van kamer naar kamer. Het was een super leuke verrassing voor de bewoners.  "wat is dat noe" was de reactie van menige ontroerde bewoner.

Bedankt Iris, onze bewoners hebben er van genoten. Mellow ging na afloop moe en voldaan terug naar zijn verblijf, met lekkere worteltjes als dank voor zijn bezoek. Zeker voor herhaling vatbaar....

PHOTO-2021-01-28-14-33-27.jpg

Vastelaovendj 2021

Met 2 carnavalsgekken aan het roer van De Maartenshof, kan vastelaovendj niet stilletjes voorbij gaan. Binnen onze 'bubbel' bieden we onze bewoners een leuk programma. Op de vrijdagmiddag optredens van collega's en vrijwilligers.

Natuurlijk is ons 'höfke' rood geel groen versierd. De activiteiten, muziek en de maaltijden  zijn ook in vastelaovendj steil: 'vette hap', nonnevotten, zelfgemaakte truujesoep en op aswoensdag een visje van Nic Slabbers​.

2021.jpg

Fijne feestdagen

Langs deze weg wensen we al onze relaties fijne feestdagen en een gezond 2021 !

Laten we hopen dat de pandemie snel ten einde is en dat we onze 'normale' leven weer kunnen hervatten. Dat we weer eens uitbundig mogen samen zijn en samen kunnen vieren.

Een extra dankjewel aan iedereen die De Maartenshof steunt c.q. heeft gesteund. "Dat is/waas sjiek en duit us good".

PHOTO-2020-12-05-08-41-55.jpg

Sinterklaas

 

Jong geleerd is oud gedaan. Onze bewoners hebben de schoen gezet bij de open haard. Uiteraard voorzien van (de naam) en een wortel voor het paard van Sint Nicolaas. 

Iedereen was braaf geweest, op 5 december waren de wortels op en de kamer gevuld met pakjes. Onze eigen pakjes Prieeet heeft er een gezellige middag en avond van gemaakt.

PHOTO-2020-12-04-17-51-46.jpg

Zwarte Pieten

De lokale initiatiefnemers Pieten Imke en Kim, hebben het de Linner oudjes, op pakjesavond/middag met een bezoek verrast. Ook De Maartenshof stond op hun lijstje. Gesponsord door lokale ondernemers kregen onze bewoners een letter en snoepzakje, daarvoor moest wel eerst worden gezongen. Sinterklaaskapoentje bleek het favoriete nummer. Samen met de Pieten werd gegympt(!) op de PepernotenSamba.

PHOTO-2020-11-29-16-47-01.jpg

Herdenkingsdienst

Op zondag 29 november hebben we in de Maartenshof Linne, onze overleden bewoners en dierbare naasten herdacht. 

Bewoners, vrijwilligers en collega's hebben samen met gedichten, zang, kaarten en foto's een mooie dienst verzorgd. De herdenkingssteentjes zijn bijgeplaatst op onze herdenkingsplaats. Ten gevolge van de corona-maatregelen helaas zonder familie. Familie kan met in achtneming van de coronamaatregelen de herdenkingsplaats bezoeken.

Dashboard_Proteion_DMH_edited.jpg

Klanttevredenheid 2020

Alhoewel het aantal respondenten ten opzichte van 2019 behoorlijk minder was, mogen we terugzien en trots zijn op een mooi resultaat: 8,4 bij somatiek (de bewoners aan de voorzijde van ons pand) en een 7.7 bij PG (de bewoners aan de achterzijde van ons pand).

Dank aan iedereen die de toetsing heeft ingevuld. 

Prezo2020(2).jpg

Prezo Kwaliteitstoets  in de Zorg 2020

Super trots zijn we.....

  • Behaalde prestaties​: De Maartenshof heeft 3 van de 3 prestatie(s) behaald. Hiermee voldoet De Maartenshof aan het wegingskader van PREZO VV&T keurmerkschema voor Verantwoorde zorg & Verantwoord ondernemerschap 2017 (01/07/17, versie 1).

  • AdviesDe voorzitter verklaart namens het auditteam dat op basis van de genomen steekproef met voldoende diepgang is getoetst. Daarom adviseert het auditteam de directeur/bestuurder van Perspekt om het PREZO VV&T gouden keurmerk in de zorg voor Maartenshof te continueren.

PHOTO-2020-11-12-18-49-43.jpg

Schilderen met Marij

Onze ramen mochten het weer ontgelden. Onze Marij schilderde samen met onze bewoners mooie herfsttaferelen op de ramen. De woonkamers en gangen werden opgefleurd met herfsttinten. On-ontdekte talenten komen zo boven ... 

PHOTO-2020-11-11-20-20-39.jpg

11-11 Sint Maarten

Geheel conform de covid-19 richtlijnen heeft De Maartenshof de opening van het Vastelaovendj Sezoen 2020-2021 en Sint Maarten gevierd. Met de Colboysvlag en de Kwekkertevlag in de top, hebben de kinderen hun Sint Maarten knutselwerken getoond. De ouders bleven netjes op gepaste afstand buiten. Het was een reeks van bezoekers en uiteindelijk een druk bezochte en geslaagde avond.