top of page

5 jaar Jubileum

maartenshof.png

15 maart 2024 is het al weer 5 jaar geleden dat we de eerste bewoners welkom heetten. Op koningsdag 2019 was de officiële opening. Reden voor een feest:

op 17 maart vieren we dit met bewoners en familie binnen De Maartenshof en 12 april vieren we dit samen met ons personeel en genodigden.

Team Maartenshof Linne.

Wie o wie?

1.jpeg

Vastelaovendj hangt weer in de lucht, zo ook in
De Maartenshof Linne.  Op 7 feb wordt het nieuwe Prinsepaar onthult en op 9 feb hebben we onze BontjeMiddig, met diverse optredens oa. Thei en Marij, Prins Kenneth, Zorg Mer en...

Wie gaan Prinses Els en Prins Harie opvolgen?
De 7de weten we het.

Team Maartenshof Linne.

City Swim 2023 Remunj

DMH CitySwimmers.jpg

De Roermondse City Swim staat dit jaar in het teken van 'Zwemmen tegen dementie'. Een doel dat we als Maartenshof ondersteunen, omdat we dagelijks in ons werk zien wat dementie voor de bewoners, familie en vrienden betekent.

Op zaterdag 26 augustus 2023 zwemt een team van Maartenshof mee in de City Swim Roermond. De sponsorinkomsten zijn geheel bestemd voor dit doel. Op de Linner Luikse markt 2023 heeft Maartenshof al een mooi bedrag vergaard. Als u ons team steunt, steunt u direct het goede doel !

Lees hier over het goede doel RSC2023: Dementie

 

Op 26 augustus bent u uiteraard als supporter welkom aan de Roerkade in Roermond. Via bijgevoegde link kunt u een van onze medewerkers of ons gehele team steunen. Alvast dank voor uw bijdrage.

https://www.roermondcityswim.nl/donate/choose

 

Sportieve groet,

Team Maartenshof Linne.

Linner vierdaagse

4daagse.jpg

In navolging van de Nijmeegse vierdaagse, hebben onze bewoners van dinsdag 18 juli /m vrijdag 21 juli eveneens een sportieve uitdaging uitgevoerd, want bewegen is goed voor lichaam en geest. 

Vier dagen een rondje rond het plein en/of beweegspellen doen. Met op vrijdag de afsluiting op onze 'Viagladiola' en de uitreiking van de eerste Maartenshof vierdaagse medaille.

Leuk om te zien, leuk om (mee) te doen en super gezellig.

 

Sportieve groet,

Team 4 daagse Maartenshof Linne.

PrinsOetrope 2023

Ton.jpg

Op 17 februari 2023 vieren we samen vastelaovendj. Met muziek, zang, optredens, dans en een hapje. Thei en Marij zijn weer van de partij en zullen rond 1530 optreden.  Tevens zullen de nieuwe prins en prinses van De Maartenshof  worden uitgeroepen.

De eerste kandidaat heeft zich al gemeld.

Kerst mit de zangk

zangkoor.jpg

Zondagmiddag 18 december 2023 komt een afvaardiging van Mannenkoor St.Ceacilia kerstliederen zingen in De Maartenshof Linne. Zo leven we langzaam richtig de feestelijke kerstdagen.

 

Tevens is er de Kerstin in het dorp.

Sinterklaasviering

Sint.jpg

Op 5 december 2022, is het de grote vraag of alle door de bewoners gezette schoenen zijn gevuld en of Sint en Piet de bewoners komen verblijden met surprises, gedichten en kado's. Sinterklaasliedjes worden al behoorlijk geoefend samen onze woonbegeleider Hans op de joekelille. Dus daar kan 't niet aan liggen....

Herdenkingsdienst 

Herdenkingsdienst2-2.jpg

Op 11 december 2022 wordt de jaarlijkse herdenkingsdienst van in het afgelopen jaar overleden bewoners gehouden. Samen met familie van overleden bewoners staan we even stil bij dit grote gemis. Bij ons herdenkingsmonument zullen 6 nieuwe herdenkingssteentjes worden bijgeplaatst van de 6 bewoners die ons afgelopen jaar zijn ontvallen.

Als de bladeren vallen

Herfst.jpg

Na een lange mooie zomer, is de herfst aangebroken en vallen de bladeren. Sommigen van ons worden dan somber, "de donkere dagen voor kerst".

Maar je kunt in de donkere dagen ook mooi dingen maken van hetgeen de natuur ons biedt. Bewoners, vrijwilligers en onze activiteitenbegeleiders hebben Maartenshof in herfstkleuren getooid.

Vers fruit uit eigen tuin

VersFruit.jpeg

In onze mooie achtertuin, staan zeer oude karakteristieke appelbomen met diverse appelsoorten en een perenboom.  Dit jaar was de oogst "mega" en dat voor zo'n oude bomen. Truus en Tiny hebben er samen met bewoners appel- en perenmoes van gemaakt. Verder hebben ze "proeme op wien" ingemaakt voor de kerst. Ook de bewoners in zorghuis De Bolder in Maasbracht hebben mee kunnen genieten van onze oogst die meerdere kistjes bedroeg.

Sint Maarten

StMerten.jpg

Op zaterdag 12 november 2022 werd in Linne "St.Merten" gevierd. Schutterij St.Martinus, de kinderen van de Triangel en hun ouders brachten een bezoek aan Maartenshof.  De kinderen kregen een leuke snoepzak van onze ontvangstcommissie. Daarna ging de tocht naar het Sint Maartensvuur in de Linne Weerd, zo ook enkele bewoners en vrijwilligers. Ook onze bewoners kregen uiteraard een snoepzakje.

Opbrengst wafelactie 

Poster2.jpg

De wafel actie op de Luikse markt was succesvol, om 15.00uur waren alle zakjes wafels al verkocht.
Dank aan iedereen voor en achter de schermen.

De opbrengst 357,47 euro is gedoneerd aan de Stichting Alzheimer Nederland. Deze bijdrage maakt meer ondersteuning en onderzoek naar dementie mogelijk.

Luikse markt 

Poster2.jpg

 

Maandag 6 juni 2022 is weer de traditionele Luikse Markt. Ook het Maartenshofplein is bij de markt betrokken. Wij van Zorghuis Linne BV / Maartenshof Linne hebben samen met de bewoners eveneens een kraam, waar we wafels verkopen voor het goede doel: Stichting Alzheimer Nederland. U komt en steunt dit toch ook?

Ludiek bezoek

Clowns.jpg

 

Dinsdag geen gebons op het raam door zwarte Piet, maar door 2 heuse Clowns, ff wat afleiding voor onze bewoners die het toch al weer geruime tijd zonder vrijwilligers moeten stellen.

Al zat er een raam tussen, de interactie met de bewoners was leuk en mooi om te zien.​​

De Triangel Linne

PHOTO-2021-11-04-14-21-04.jpg

 

Met regelmaat proberen we samen met de kinderen van basisschool de Triangel activiteiten te organiseren. Zowel de kinderen als de bewoners vinden het leuk om samen te komen en en samen te knutselen of zingen, te bakken en te snoepen. Maar ook dat ging door Covid-19 niet door. 

De kinderen waren het niet vergeten en kwamen even zwaaien en brachten allerhande leuks en lekkers mee.

Gewoon spontaan ! Dao doen ver 't toch veur.

Stichting Verdanda

IMG_7835.jpeg

Donderdag 21 oktober werden al onze bewoners verwend met mooie quilts van organisatie Verdanda. Leden van Stichting Verdanda, verspreid over heel Nederland, maken super mooie lappendekens (Quilts), die als sprei op de bedden kunnen worden gelegd. Veel van deze quilts zijn voor het goede doel. Ditmaal De Maartenshof Linne. Alle bewoners hebben een keuze kunnen maken uit de grote verscheidenheid aan quilts.

Con, Lizette en Stichting Verdanda super bedankt voor dit mooie gebaar en de mooie quilts.

Maartenshof
Aanleunwoningen Linne

Aanleunwoningen.jpg

 

Sinds 15 maart 2021 zijn we al weer 2 jaar open, wat vliegt de tijd. We hopen dit feit op Koningsdag te kunnen vieren.

Afgelopen periode hebben we niet stilgezeten! Onze volgende stap is uitbreiden naar de aanleunwoningen aan het Maartenshof plein. De eerste klanten in de aanleunwoningen zijn in april gestart. Interesse in thuiszorg of dagbesteding, geeft het te kennen via het contactformulier. Wordt vervolgd ......

Bezoek van Mellow

PHOTO-2021-03-19-17-31-59.jpg

Zaterdag 20 maart was Mellow op bezoek. Een heuse ponny wandelde door de Maartenshof, van woonkamer naar woonkamer, van kamer naar kamer. Het was een super leuke verrassing voor de bewoners.  "wat is dat noe" was de reactie van menige ontroerde bewoner.

Bedankt Iris, onze bewoners hebben er van genoten. Mellow ging na afloop moe en voldaan terug naar zijn verblijf, met lekkere worteltjes als dank voor zijn bezoek. Zeker voor herhaling vatbaar....

Prezo Kwaliteitstoets  in de Zorg 2020

Prezo2020(2).jpg

Super trots zijn we.....

  • Behaalde prestaties​: De Maartenshof heeft 3 van de 3 prestatie(s) behaald. Hiermee voldoet De Maartenshof aan het wegingskader van PREZO VV&T keurmerkschema voor Verantwoorde zorg & Verantwoord ondernemerschap 2017 (01/07/17, versie 1).

  • AdviesDe voorzitter verklaart namens het auditteam dat op basis van de genomen steekproef met voldoende diepgang is getoetst. Daarom adviseert het auditteam de directeur/bestuurder van Perspekt om het PREZO VV&T gouden keurmerk in de zorg voor Maartenshof te continueren.

Schilderen met Marij

PHOTO-2020-11-12-18-49-43.jpg

Onze ramen mochten het weer ontgelden. Onze Marij schilderde samen met onze bewoners mooie herfsttaferelen op de ramen. De woonkamers en gangen werden opgefleurd met herfsttinten. On-ontdekte talenten komen zo boven ...

bottom of page