IMG_6850.jpg

Maartenshof Thuiszorg Linne

Sinds 15 maart 2021 zijn we al weer 2 jaar open, wat vliegt de tijd. We hopen dit feit op Koningsdag te kunnen vieren.
Afgelopen periode hebben we niet stilgezeten! Onze volgende stap is uitbreiden naar thuiszorg, die we in eerste instantie gaan bieden in de aanleunwoningen aan het Maartenshof plein, en daarna in Linne. Tevens zullen we starten met dagopvang in Linne. De eerste thuiszorg klanten starten begin april. Interesse in thuiszorg of dagbesteding, geeft het te kennen via het contactformulier. Wordt vervolgd ......

7f486016-7033-4d62-8765-6800b429586e.JPG

Pasen 2021

Met of zonder corona, het wordt vanzelf weer Pasen. We zullen er samen met de bewoners weer een mooi Paasfeest van maken. Maar wie is ons voor.... onze trouwe supporter Mat, samen met collega Mehmet Ali Kalem en Patricia Saas hebben ze voor paaspakketjes gezorgd voor de bewoners. 
Heel leuk en erg bedankt, namens team Maartenshof en alle bewoners.

PHOTO-2021-03-19-17-31-59.jpg

Bezoek van Mellow

Zaterdag 20 maart was Mellow op bezoek. Een heuse ponny wandelde door de Maartenshof, van woonkamer naar woonkamer, van kamer naar kamer. Het was een super leuke verrassing voor de bewoners.  "wat is dat noe" was de reactie van menige ontroerde bewoner.

Bedankt Iris, onze bewoners hebben er van genoten. Mellow ging na afloop moe en voldaan terug naar zijn verblijf, met lekkere worteltjes als dank voor zijn bezoek. Zeker voor herhaling vatbaar....

PHOTO-2021-01-28-14-33-27.jpg

Vastelaovendj 2021

Met 2 carnavalsgekken aan het roer van De Maartenshof, kan vastelaovendj niet stilletjes voorbij gaan. Binnen onze 'bubbel' bieden we onze bewoners een leuk programma. Op de vrijdagmiddag optredens van collega's en vrijwilligers.

Natuurlijk is ons 'höfke' rood geel groen versierd. De activiteiten, muziek en de maaltijden  zijn ook in vastelaovendj steil: 'vette hap', nonnevotten, zelfgemaakte truujesoep en op aswoensdag een visje van Nic Slabbers

Fijne feestdagen

Langs deze weg wensen we al onze relaties fijne feestdagen en een gezond 2021 !

Laten we hopen dat de pandemie snel ten einde is en dat we onze 'normale' leven weer kunnen hervatten. Dat we weer eens uitbundig mogen samen zijn en samen kunnen vieren.

Een extra dankjewel aan iedereen die De Maartenshof steunt c.q. heeft gesteund. "Dat is/waas sjiek en duit us good".

Sinterklaas

Jong geleerd is oud gedaan. Onze bewoners hebben de schoen gezet bij de open haard. Uiteraard voorzien van (de naam) en een wortel voor het paard van Sint Nicolaas. 
Iedereen was braaf geweest, op 5 december waren de wortels op en de kamer gevuld met pakjes. Onze eigen pakjes Prieeet heeft er een gezellige middag en avond van gemaakt.

 

Zwarte Pieten

De lokale initiatiefnemers Pieten Imke en Kim, hebben het de Linner oudjes, op pakjesavond/middag met een bezoek verrast. Ook De Maartenshof stond op hun lijstje. Gesponsord door lokale ondernemers kregen onze bewoners een letter en snoepzakje, daarvoor moest wel eerst worden gezongen. Sinterklaaskapoentje bleek het favoriete nummer. Samen met de Pieten werd gegympt(!) op de PepernotenSamba.

Herdenkingsdienst

Op zondag 29 november hebben we in de Maartenshof Linne, onze overleden bewoners en dierbare naasten herdacht. 

Bewoners, vrijwilligers en collega's hebben samen met gedichten, zang, kaarten en foto's een mooie dienst verzorgd. De herdenkingssteentjes zijn bijgeplaatst op onze herdenkingsplaats. Ten gevolge van de corona-maatregelen helaas zonder familie. Familie kan met in achtneming van de coronamaatregelen de herdenkingsplaats bezoeken.

Klanttevredenheid 2020

Alhoewel het aantal respondenten ten opzichte van 2019 behoorlijk minder was, mogen we terugzien en trots zijn op een mooi resultaat: 8,4 bij somatiek (de bewoners aan de voorzijde van ons pand) en een 7.7 bij PG (de bewoners aan de achterzijde van ons pand).

 

Dank aan iedereen die de toetsing heeft ingevuld. 

Prezo Kwaliteitstoets  in de Zorg 2020

Super trots zijn we.....

Behaalde prestaties

De Maartenshof heeft 3 van de 3 prestatie(s) behaald. Hiermee voldoet De Maartenshof aan het wegingskader van PREZO VV&T keurmerkschema voor Verantwoorde zorg & Verantwoord ondernemerschap 2017 (01/07/17, versie 1).

 

Advies

De voorzitter verklaart namens het auditteam dat op basis van de genomen steekproef met voldoende diepgang is getoetst. Daarom adviseert het auditteam de directeur/bestuurder van Perspekt om het PREZO VV&T gouden keurmerk in de zorg voor Maartenshof te continueren.

Schilderen met Marij

Onze ramen mochten het weer ontgelden. Onze Marij schilderde samen met onze bewoners mooie herfsttaferelen op de ramen. De woonkamers en gangen werden opgefleurd met herfsttinten. On-ontdekte talenten komen zo boven ... 

11-11 Sint Maarten

Geheel conform de covid-19 richtlijnen heeft De Maartenshof de opening van het Vastelaovendj Sezoen 2020-2021 en Sint Maarten gevierd. Met de Colboysvlag en de Kwekkertevlag in de top, hebben de kinderen hun Sint Maarten knutselwerken getoond. De ouders bleven netjes op gepaste afstand buiten. Het was een reeks van bezoekers en uiteindelijk een druk bezochte en geslaagde avond. 

© 2015 by De Maartenshof Linne (Zorghuis Linne BV)

Bezoektijden, dagelijks van: 1030-1200, 1500-1700, 1900-2100 uur.