top of page

Verzorging, welzijn en vermaak

In De Maartenshof bieden we activiteiten op allerlei fronten. Ons aanbod is heel divers en biedt voor elk wat wils onder het motto "niets moet maar het kan en mag".  Onze woonbegeleiders, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers doen dit met veel aandacht,  passie en plezier. 

Er zijn zowel individuele als groepsactiviteiten: zo ook sjoelen, kienen, knutselen, schilderen, kaarten, en nog veel meer eenvoudige maar leuke bezigheden.

Beleef 't mee met de Beleef TV

Samen foto's kijken, spelletjes doen, puzzelen,  tekenen, gummen en nog veel meer. Onze Beleef TV biedt plezier voor iedereen. Een leuke beleving, individueel of met een groepje.

PHOTO-2020-04-15-09-44-00 3.jpg

Sjoelen met Theo

Onze vrijwilligers Theo en André amuseren zich en onze bewoners met sjoelen. Met heuse kampioen-schappen en prijzen. 

Ook al zeggen bewoners niet mee te doen, Theo en André krijgen ze wel zover dat ze meedoen. Theo voelt perfect aan wie er gaat winnen.

SjoelenmetTheo.jpg

Indonesisch eten

Uniek: Vers gemaakt Indonesisch eten op de vrijdagmiddag, soms ouderwetse pannenkoeken of verse soep. Alleen al van de geur krijg je trek.

 

Verwennerij in de top door Coletta en Liesje. 

PHOTO-2021-04-16-15-23-53.jpg

Beauty of wandelen met José

In een klein groepje of individueel worden beauty activiteiten gedaan. Dit kan nagelslakken zijn, opmaken, een voetenbad of een handmassage. Dit onder het genot van een kopje koffie of wat fris. Met een rustig muziekje op de achtergrond. Het is er rustig en ieder krijgt zijn aandacht.

Jose.jpg

lekker badderen

Het wellnessbad is een activiteit die door iedereen anders beleefd wordt.  U kunt het als ontspanning ervaren met rustige muziek of als opbeurende activiteit met vlotte muziek. We passen het aan, aan uw wensen.  Het wellnessbad - in onze snoezelkamer- is in hoogte verstelbaar en wordt door twee professionele krachten uitgevoerd om uw rust, privacy en veiligheid te bewaren. 

SnoezelbadV.jpg

Kaarten met Theo en Nic

Een zeer bedrukte avond!

Er zijn meerdere kaartafels waar wordt gejokerd en ongetwijfeld wordt 'gefoeteld'. 

Met een koffietje, wijntje, biertje wat chips en wat 'knabbels' vliegt zo'n avond zo om.

Kaarten.jpg

Pedicure

De pedicure komt in huis om uw teennagels te verzorgen. Deze verzorging gebeurt in uw eigen kamer, eventueel ook voor bedlegerige cliënten. 
U rekent zelf met de pedicure af.

Pedicure.jpg

Onze kapsalon

De haren weer eens laten knippen en verzorgen om er netjes verzorgd en fris op te staan. Het kan in onze kappershoek. Daar knapt een mens van op!

U rekent zelf af met de kapster.

IMG_4202-opt.jpg

Bewegen met Tonny

Vanaf en rondom een stoel bezig zijn met oefeningen ter versterking of soepel houden van je spieren, gewrichten. Of wat oefeningen voor 't brein.

 

Altijd als afsluiting een spel of speelse vorm. Niet te vergeten afgerond met een gezamenlijk 'teske koffie'.

Tonny-2.jpg

Lichttherapie

 Lichttherapie is bij de meeste mensen met winterdepressie effectief en is gemakkelijk te onder-gaan. Het werkt niet verslavend en is zeer veilig. Lichttherapie kan heilzaam zijn bij slaapklachten.

 

Tijdens de behandeling kan gewoon gelezen, tv gekeken of aan de computer gewerkt worden, zolang het licht de ogen maar bereikt.

Lichttherapie_edited.png

Muziek met DJ Pierre

Gezamenlijk luisteren en misschien wel dansen op de muziek van toen. Verzoeknummers geen probleem, meezingen mag.

DJPierre.jpg

Kokerellen

In deze activiteit wordt samen gekookt of gebakken, samen een gerecht of iets lekkers gemaakt. Oftewel de groente en/of fruit schoon maken, deeg maken, piepers jassen, samen het gerecht maken en samen ook weer opruimen. En natuurlijk niet te vergeten het gerecht lekker oppeuzelen, meestal bij of na het avondmaal. Het ligt eraan wat er gemaakt wordt. 

Kokerellen.jpg
bottom of page