Oud Nieuws

24/08/2020

Openluchtmis en inzegening De Maartenshof

Op vrijdag 21 augustus 2020 heeft kapelaan Boon een openluchtmis in onze mooi tuin opgedragen waarna het pand De Maartenshof Linne ingezegend.  Voorafgaand hebben alle bewoners een "kroetwis" ontvangen ter ere van Maria Hemelvaart (15-augustus).

24/08/2020

Onze eigen kruidentuin

Met dank aan Tinus, hebben we nu onze eigen kruidentuin, op hoogte nog wel. Ingericht samen met de bewoners en activiteiten begeleiders. Het is een mooie verrijdbare kruidenkar geworden. Dille, peterselie, bieslook, knoflookbieslook, thijm, munt, valeriaan, basilicum, rozemarijn.... straks allemaal uit eigen tuin.

22/01/2020

Samen tegen corona, dank dank dank

Deze kanjers hebben het dubbel en dik verdiend, alle sponsoren bedankt deze oorkonde is voor jullie!

30/06/2020

Mooi filmpje over De Maartenshof Linne

Maartenshof Linne als voorbeeld en bewijs van het innovatief zorg initiatief van Proteion: klein schattige zorginstellingen in de dorpskernen. De Maartenshof Linne vormt daarbij een prachtig voorbeeld. Ook Rabobank ondersteunde ons initiatief om in Linne een 24x7 zorghuis te starten.

We zijn er super trots op... en op het filmpje ook.

25/06/2020

Bezoekregeling m.i.v. zaterdag 27 juni 2020

In navolging van de bekendmakingen van minister Hugo de Jonge, geldt vanaf zaterdag 27 juni 2020 ook binnen de Maartenshof een verruimde bezoekregeling. Zie bijgevoegd document.

22/05/2020

Aangepaste bezoekersregeling vanaf 25-mei-2020

In bijgevoegd document leest u de aangepaste bezoekersregeling van De Maartenshof Linne, die vanaf maandag 25 mei 2020 van toepassing zal zijn.

04/05/2020

75 bevrijd, ook herdacht in De Maartenshof

In de Maartenshof was voor de bewoners een expositie van foto's van de bevrijding van Linne, 75 jaar geleden. 

18/03/2020

Corona maatregelen

Binnen de Maartenshof gelden inmiddels ook aangescherpte maatregelen om het Coronavirus buiten de deur te houden, daarbij conformeren we ons aan de richtlijnen van het RIVM en GGD. Als partner van Proteion hanteren we de berichtgeving van Proteion : klik hier om naar deze richtlijnen te gaan.

De Maartenshof heeft bezoekers, de contactpersonen, vrijwilligers en stagiaires geïnformeerd. Onze deuren zijn gesloten en bezoek is niet meer toegestaan.  Wij hebben contactpersonen gevraagd de coördinatie van bezoek op zich te nemen en verdere familie, vrienden, bezoekers te informeren.

 

Wij rekenen op uw begrip voor deze maatregelen.

 

19/02/2020

Prinses Mia I en Prins Toon I

In een volle en gezellige zaal werd, na een spetterend optreden van Thei en Marij en het genot van een ouderwetse puntzak frites, het prinsenpaar van De Maartenshof 2020 gezocht...De capes pasten bij Mia Weijnen en Antoon Hooft, het eerste prinsenpaar van De Maartenshof Linne. Volgens de etiketten werden ze voorzien van kroontje, steek, medaille en scepter en werd de proclamatie voorgedragen. Mia regeert de Maartenshof onder de spreuk "Hie in Lin höbbe v'r 't prima nao onze zin" en Toon onder de spreuk "Jong geleerd is oud gedaan". Chris Breukers, Prins Tim, Prinses Lyndi en Prins Stijn van de Triangel, de oud prinsen, familie en bezoekers  hebben het prinsenpaar gefeliciteerd en toegezongen. Daarna was het lachen gieren brullen met Fred Flintstone alias Fer Naus. Rond 21uur was de rust wedergekeerd, behalve op de kamer van Prins Toon, daar was 'n kleine afterpartij. Wat waas 't weer gezellig!

19/02/2020

Vastelaovendj in De Maartenshof

Het kan niet uitblijven dat ook in De Maartenshof een prinsenpaar wordt gekozen en Vastelaovendj wordt gevierd. Het idee van De Maartenshof is per slot van rekening ontstaan in het prinsenjaar van Peter III in 2013. Suzan en Peter - carnavalsgekken van de Anger Hellef en De Kwekkerte zijn toen gestart met de ideeën van De Maartenshof. En nu "höbbe ver 'n prachtig hoes beter gezag 'n prachtig thoes'.

Vanaf +/- 15.30 gaat het gebeuren........Weam weurt Prins en Prinses 2020 ????? We gaan er een gezellige happening van maken.  Officieel start 16.00 met wie anders dan, Thei en Marij,  tevens Chrit Breukers winnaar van de Linner top 111, Butereedner Fer Naus, Prins Tim1 van de Kwekkerte met zijn gevolg. En frietjes met snack van Cafetaria Bie Viev Linne.
Muraccent, onze Marij Hendrickxs dank voor de leuke toepasselijke raamschilderingen. 

 


 

21/01/2020

Uiteten bij Milano (deel 2)

Woensdag 22 januari heeft ook de 2de groep bewoners een uitstapje gemaakt naar Milano. De tafel was rijkelijk gevuld met Pizza's. Op 'n kleine pizza na ging alles op. Het was smikkelen en smullen en wederom heel gezellig. Top: Bashar!

14/01/2020

Uiteten bij Milano (deel 1)

Woensdag 15 januari waren de bewoners uitgenodigd voor een Pizza maaltijd bij Bashar van Milano in Linne. In een gezellige setting hebben de bewoners, samen met hun begeleiders en vrijwilligers gesmuld van een grote verscheidenheid aan Pizza's. Naast lekker eten, was het een super leuk uitje. Een super mooi initiatief en gebaar van Bashar. Wordt vervolgd.... 22 februari.

13/01/2020

Linne anno 1930

14 en 15 januari herleven de jaren 30 in De Maartenshof Linne. De maquettes van Thjeu van Daal geven een blik op Linne van de jaren 30. Alle huisjes zijn met de hand gemaakt en nagemaakt van de op dat moment aanwezige woningen. Een mooie hobby die de geschiedenis en een beeld van Linne in 3D heeft vastgelegd. Voor vele oudjes een blik van herkenning, voor de jongeren veel nieuwe weetjes.

Familie van Daal super bedankt.

05/01/2020

Zangkoor Cecilia verzorgt nieuwjaar concert in De Maartenshof

Maandag 6 januari, voorafgaand aan hun eigen nieuwjaarsreceptie, heeft zangkoor Cecilia een 'nieuwjaarsconcert' verzorgd in De Maartenshof. Het koor was nagenoeg compleet, de bewoners hebben genoten en meegezongen.

01/01/2020

Een toast op het nieuwe jaar..

Op 1 januari 2020 hebben we samen met het personeel, familie en bezoekers geproost op het nieuwe jaar. Onder het genot van oliebollen, appelbeignets en en heerlijk glas 'goudwijn' zijn we samen aan het nieuwe jaar gestart. Het was een gezellig uurtje.

25/12/2019

Heilige mis in De Maartenshof

Op 2de Kerstdag, heeft pater Paul Schreur een heilige mis verzorgd voor de bewoners van De Maartenshof.

Dit werd zeer gewaardeerd en maakte de viering van Kerstmis in De Maartenshof compleet.

Bedankt Paul voor de leuke, warme mis. Wat was het mooi te zien en horen hoe de oude liederen allemaal werden meezongen.

01/01/2020

Fijne feestdagen

Namens het hele team van De Maartenshof Linne, Nic, Suzan, Angie en Peter wensen wij u fijne feestdagen en een gezond 2020. Ook in 2020 maken we samen met u een mooie, warme, gezellige, en sfeervolle De Maartenshof Linne.

1 / 1

Please reload