Verzorging, welzijn en vermaak

In De Maartenshof bieden we activiteiten op allerlei fronten. Ons aanbod is heel divers en biedt voor elk wat wils onder het motto "niets moet maar het kan en mag".  Onze woonbegeleiders, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers doen dit met veel aandacht,  passie en plezier. 

Er zijn zowel individuele als groepsactiviteiten: zo ook sjoelen, kienen, knutselen, schilderen, kaarten, en nog veel meer eenvoudige maar leuke bezigheden.

Beleef 't mee , met De Beleef TV

Samen foto's kijken, spelletjes doen, puzzelen,  tekenen, gummen en nog veel meer. One Beleef TV biedt plezier voor iedereen. Een leuke beleving, individueel of met een groepje..

Meer Bewegen voor Ouderen

Vanaf en rondom een stoel bezig zijn met oefeningen ter versterking of soepel houden van je spieren, gewrichten. Altijd als afsluiting een spel of speelse vorm. Niet te vergeten afgerond met een gezamenlijk bakske koffie

Licht therapie

Lichttherapie is een behandeling waarbij u wordt blootgesteld aan intensief licht. Het licht is veel feller dan normaal kunstlicht, maar niet zo fel als op een zomerse dag buiten. Het licht komt binnen via de ogen. De hersenen gebruiken dit signaal waarschijnlijk om het dag- en nachtritme beter te regelen. In de lichte seizoenen heeft het buitenlicht dit effect. In de donkere seizoenen kan een gebrek aan daglicht leiden tot depressieve klachten bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Lichttherapie is bij de meeste mensen met winterdepressie en winterblues effectief en is gemakkelijk te ondergaan. Het werkt niet verslavend en is zeer veilig. Lichttherapie kan daarnaast heilzaam zijn bij slaapklachten.

 

Gedurende ½ tot 2 uur (afhankelijk van de lichtsterkte) gedurende 5 tot 10 dagen dient de patiënt plaats te nemen achter een lichttherapie-apparaat zodat het werkzame licht in de ogen schijnt. Tijdens de behandeling kan gewoon gelezen, tv gekeken of aan de computer gewerkt worden, zolang het licht de ogen maar bereikt.

Manicure

De nagels van de vingers, mooi laten verzorgen. Weg met de nagelranden en kalkvlekken, mooi lakken en mooi glimmen en er weer netjes verzorgd uitzien. 

Beauty

In een klein groepje van maximaal 4 personen worden beauty activiteiten gedaan. Dit kan nagelslakken zijn, opmaken, een voetenbad of een handmassage. Dit onder het genot van een kopje koffie of wat fris. Met een rustig muziekje op de achtergrond. Het is er rustig en ieder krijgt zijn aandacht.

Pedicure

De pedicure komt in huis om uw teennagels te verzorgen. Deze verzorging gebeurt in uw eigen kamer, eventueel ook voor bedlegerige cliënten. 

Kapper

De haren weer eens laten knippen en verzorgen om er netjes verzorgd en fris op te staan. Het kan in onze kappershoek.
Daar knapt een mens van op!

Kokkerellen

Kokkerellen doen we in kleine groepjes van maximaal 4 personen. De activiteit vindt plaats in de keuken, van de grote woonkamer. In deze activiteit wordt samen gekookt of gebakt, samen een gericht of iets lekkers gemaakt. Oftewel de groente en/of fruit schoon maken, deeg maken, piepers jassen, samen het gerecht maken en samen ook weer opruimen en afwassen. En natuurlijk niet te vergeten het gerecht lekker oppeuzelen, meestal bij of na het avondmaal. Het ligt eraan wat er gemaakt wordt. Te denken aan erwtensoep met pannekoeken, een appeltaart, wafels, pizza, spruitjes, etc.

Muziek

Muziek luisteren of maken. Deze activiteit duurt 1,5 uur. Bij aanvang is er koffie met iets lekkers. Samen met een muziekant of muziekanten wordt muziek gemaakt of beluisterd. In de pauze wordt een borrel of glaasje fris geschonken met iets hartigs. We proberen variatie aan te brengen door wisselende muzikanten bij deze activiteit te betrekken. De activiteit wordt begeleidt door een professionele kracht en ondersteunt met vrijwilligers.

Film kijken

In een groepje van maximaal 4 personen wordt er film gekeken onder het genot van een kopje koffie of glassje fris. Doordat de ruimte niet al te groot is en het beeld wel, kan men de aandacht er goed bij houden. We spelen in op wat men ziet en zorgen dat de sfeer goed is. Vooraf proberen we een gezamelijke interesse te polsen om daar de film of documentaire op af te stemmen.

Theekransje

Theekransje is een activiteit waarbij onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij, wordt gepraat over verschillende onderwerpen. De activiteit wordt begeleidt door ene professionele kracht die het gesprek prettig laat verlopen. Het is een groepsactiviteit met minimaal 4 deelnemers. Bij de samenstelling van de groep wordt gelet op wie bij elkaar passen, interesses, behoeften.

Wellnessbad

Het wellnessbad is een activiteit die door iedereen anders beleefd wordt. De activiteit duurt een uur en bestaat uit het in bad gaan, rustig afdrogen, insmeren met bodylotion en eventueel haren fohnen. U kunt het als ontspanning ervaren met rustige muziek of als opbeurende activiteit met vlotte muziek. We passen het aan, aan uw wensen. We gebruiken natuurlijke basisoliën en badschuim in combinatie met etherische olien. Het wellnessbad wordt door twee professionele krachten uitgevoerd om uw rust, privacy en veiligheid te bewaren. 

Wandelen

In de rolstoel of gewoon wandelend wordt deze activiteit in eigen tempo uitgevoerd. Het kan een individele wandeling zijn, bijv. even naar het kerkhof, of winkelen, of naar een mooie plek in de buurt. Even genieten van de buitenlucht, de zon, de vrijheid. Het is belangrijk af en toe buiten te komen, het geeft energie en is goed voor de stemming.

 

Voor de mensen die wat langer willen lopen en nog goed te been zijn maken we een wandelclubje van tenminste 4 personen. Dit wordt begeleidt door een professionele kracht ondersteund door vrijwilligers.
In blokken van een half uur. 

Please reload